http://uploadbaz.com/twmo6idvdd9c
اصول اولیه شناخت داروها و گیاهان دارویی در درمان اعتیاد به مواد مخدر افیونی (تریاک شیره هروئین )و مواد محرک ( شیشه )بخش اول
سالها آرزوی تاسیس مرکزی برای تحقیقات و آموزش و درمان و اطلاع رسانی درباره مواد مخدر را داشتم
مرکزی که با داشتن یک ازمایشگاه مجهز بتواند هر نوع مخدر موجود و جدیدی را که وارد بازار مواد مخدر ایران می شود را تشخیص دهد و با داشتن یک قسمت اطلاع رسانی قوی که هر خبر و یا تحقیقات علمی انجام شده در رابطه با مواد مخدر و داروهای ترک اعتیاد را به سرعت در اختیار هموطنان قرار دهد جایی برای تحقیق اموزش و درمان درباره مواد مخدر روانگردان اما اکنون که دیگر به اواخر عمر نزدیک شدم و تحقق این آرزو به نظرم ممکن نیست بر خودم لازم می دانم انچه را که باید سالها پیش دیگران درباره اعتیاد ومواد مخدر و راههای ترک اعتیاد می نوشتند و امروز باید اجرا می شد را در جایی بنویسم و این امید را داشته باشم که بعد از من افراد دیگری با بینش کافی و بدور از تعصبات این راه را ادامه دهند
اما فکر می کنم در کشوری که بیشترین معتاد را در جهان دارد و مادیات در ان حرف اول را می زند و گروهی از افراد برای کسب در امد مردم ما را معتاد می کنند و گروهی دیگر برای فروش داروهای ترک اعتیاد بدنبال جذب مشتری هستند بازاری با گردش مالی هزارن میلیارد تومانی با این حساب باید همیشه این جامعه معتاد بماند بعید است فرد دیگری بتواند ادامه دهنده راه امثال من باشد .
از این پس سعی میکنم سلسله مقالاتی درباره مواد دارویی و گیاهانی که می تواند در ترک و درمان اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان و محرک ها موثر باشد و اساس درمان و ترک اعتیاد را با زبانی ساده و علمی بیان می شود
برای درمان کامل اعتیاد امروزه بر روی بیوشیمی مغز و گیرنده های مواد مخدر و گیرنده های مواد محرک مثل دوپامین گیرنده های مورفین و سروتونین کارهای زیادی انجام شده است و درمان و ترک کامل اعتیاد کاملا امکان پذیر است اما باید ابتدا تئوری انرا به خوبی فرا گرفت
ترک و درمان اعتیاد مواد افیونی (تریاک شیره هروئین )
مغز انسان برای مواد افیونی و مشتقات مورفین 4 گیرنده دارد
گیرنده های مورفین عبارتند از
گیرنده دلتا -گیرنده کاپا -گیرنده مو -گیرنده نوسیسپتین
مهمترین گیرنده مورفین که ما برای درمان اعتیاد به مواد مخدر می شناسیم ا گیرنده کاپا مورفین است
گیرنده کاپا مورفین
عملکرد این گیرنده در بدن باعث کاهش درد و افسردگی می شود این گیرنده مسئول حفاظت نوررون های مغز انسان از کمی اکسیژن (هیپوکسی ) هستند و تحریک ان باعث ایجاد توهم می شود .
این گیرنده مسئول کنترل استرس افسردگی و اضطراب است
اثرات استرس دائم در کودکی بر روی گیرنده کاپا مورفین
کسانی که در دوران کودکی درگیر با مشکلات خانوادگی و استرس های زیادی بوده اند دچار احتلال در کار کرد این گیرنده می شوند بطوری که این افراد بعد ها در بزرگسالی ریسک ابتلا به اعتیاد بیشتری دارند
گیرنده کاپا مورفین در ایجاد شخصیت و تفکرات انسان نیز نقش دارد
داروها و گیاهانی که باعث تحریک گیرنده کاپا می شوند .
تمامی مواد دارویی و یا گیاهی که باعث تحریک گیرنده کاپا مورفین می شوند می توانند در درمان اعتیاد به مواد افیونی موثر باشند از این دسته مواد می توان به گیاه سالویا اشاره کرد
سالویا (مخدر مریم گلی ) Salvia divinorum
سالویا با تحریک گیرنده کاپا می تواند در درمان وترک اعتیاد مواد افیونی موثر باشد این گیاه به سرعت می تواند باعث ترک و درمان اعتیاد به مواد مخدر افیونی بشود متاسفانه مصرف دوز بالای سالویا ایجاد توهم می کند و به این دلیل استفاده از ان در دین اسلام جایز نیست
داروی گیاهی ایبوگین که از پوست و ریشه گیاهی در افریقا گرفته می شود هم یکی از محرک های گیرنده کاپا مورفین است و در درمان اعتیاد به مواد افیونی امروزه در دنیا استفاده می شود مصرف یک دوز ایبوگین باعث ترک مواد افیونی مثل تریاک و یا هروئین و شیره و متادون برای همیشه می شود .
متاسفانه ایبوگین در دوز درمانی 2 گرم می تواند ایجاد توهم کند و به این دلیل در دین اسلام استفاده از ان جایز نیست
سم زدایی و ترک اعتیاد تریاک شیره متادون هروئین برای همیشه با داروی گیاهی ایبوگین
برای اولین بار با استفاده از داروی گیاهی ایبوگین برای همیشه می توانید مواد مخدر افیونی (تریاک)( هروئین) ( شیره ) و متادون را ترک کنید
شرایط
سن بیمار باید زیر 40 سال باشد
بیمار نباید سابقه سکته قلبی داشته باشد
درمان تضمینی است و تا اخر عمر بیمار دچار لغزش نخواهد شد
جهت تعیین وقت می توانید با تلفن مشاوره تماس بگیرید
با تلفن ثابت از هر نقطه در ایران (تلفن هوشمند 9099070459)
محققان هندی موفق به تولید جایگزین بالقوهای برای مورفین شدهاند که در عین تسکین درد، با عوارض جانبی مانند اعتیادآوری همراه نیست.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، مورفین محصول فرعی تریاک است که از گیاه خشخاش استخراج میشود؛ مورفین بعنوان یک مسکن بسیار قوی با اتصال به بخش مخدر گیرندههای مغزی، به تسکین دردهای مزمن بویژه دردهای مرتبط با سرطان کمک میکند.
مورفین به اشکال مختلف تزریقی با قرص عرضه میشود، اما سوء مصرف آن با خطرات جدی همراه بوده و میتواند مشکلات تنفسی ایجاد کند.
محققان موسسه زیستشناسی شیمی CSIR هند موفق به تولید جایگزین جدیدی برای مورفین شدهاند.
این ترکیب استخراج شده از گیاه افریقایی است و ایبوگین ، ibogaine نام دارد که در آفریقا بعنوان داروی مسکن مصرف شده و از خواص ضد اعتیادآوری برخوردار است، اما در برخی موارد با واکنشهای توهمزا (روانگردان) همراه است.
محققان مسکن جدید را بصورت دوز 40mg/kg بر روی موشها مورد آزمایش قرار دادند که حالت مسکن بیش از 50 دقیقه در بدن دوام داشت؛ زمانیکه موشها با دوز مورفین 10mg/kg درمان شدند، دوره تسکین به 45 دقیقه کاهش پیدا کرد.
محققان قصد دارند در فاز بعدی آزمایش بالینی مسکن ibogaine، اثربخشی این دارو را بر روی حیوانات بزرگتر مورد بررسی قرار دهند.
نتایج این تحقیق در مجله Bio-organic and Medicinal Chemistry منتشر شد
اثرات ایبوگین بر روی گیرنده های مورفین و سروتونین و NMDA در درمان اعتیاد به مواد مخدر
اثرات ایبوگین بر روی گیرنده های مورفین و سروتونین و NMDA در درمان اعتیاد به مواد مخدر
ایبوگین داروی ناشناخته در ایران است این الکالوئید در پوست و ریشه درخت های مثل افریکانا وکانژین وiboga Tabernanthe ایبوگا تابرنانته و undulata Tabernaemontana اندولاتا تابرنمونتانا وجود دارد
این سه گیاه در گروه گیاهان دسته خرزهریان قرار دارند .
undulata Tabernaemontana بیشتر در جنگل های بارانی امازون می روید و دو فرم دیگر افریکانا وکانژین وiboga Tabernanthe ایبوگا تابرنانته در افریقا می روید
ایبوگین به خوبی در درمان اعتیاد به موادی مثل متادون هروئین و الکل و متامفتامین و کوکائین و استروئید های انابولیک موثر است
demonstrates higher binding affinity) |
||
Receptor |
Ibogaine |
Noribogaine |
κ-opioid |
2.2 |
0.61 |
μ-opioid |
2.0 |
0.68 |
δ-opioid |
>10 |
5.2 |
NMDA |
3.1 |
15 |
5-HT2A |
16 |
>100 |
5-HT2C |
>10 |
>10 |
5-HT3 |
2.6 |
>100 |
σ1 |
2.5 |
11 |
σ2 |
0.4 |
19 |
ایبوگین در درمان افسردگی و استرس پس از سانحه PTSD نیز موثر است .
ایبوگین بر روی گیرنده های مو کاپا و دلتا مورفین اثرات اگونیستی دارد و بر روی گیرنده NMDA و گیرنده های سروتونین نیز موثر است
نقلاب ایران از نگاهی دیگر ا
برگ هایی از تاریخ ایران گم شده اند و کمتر کسی درباره آنها حرف می زند؛ از جمله روز پنج شنبه هفدهم اسفند سال ۱۳۵۷ (هشتم مارس- روز زن)، که هزاران زن علیه حجاب اجباری به خیابان ها ریختند و فریاد زدند:"ما انقلاب نکردیم که به عقب برگردیم".
این تظاهرات که چند روز ادامه داشت، اتفاق مهمی است که شاید حکومت ایران در راستای منافعش آن را از تاریخ رسمی ایران حذف کرده است، اما عکس های هنگامه گلستان از این واقعه که به تازگی در گالری "شو روم" در لندن به نمایش درآمده، یاد این اتفاق تاریخی را برای مخاطب ایرانی زنده می کند و رودرروی مخاطب خارجی هم چهره دیگری از زن ایرانی قرار می دهد که با غالب عکس های عکاسان ایرانی- که بسیاری شان آنها را با چادر، دست در دست بچه یا در تظاهرات حکومتی و نماز جمعه- نشان می دهد، تفاوت اساسی دارد.
نمایشگاه هنگامه گلستان که با عنوان "هنگامه گلستان: شاهد ۱۹۷۹" عرضه شده، همان طور که از عنوانش برمی آید در واقع عکاس را به عنوان شاهدی در نظر می گیرد که نظاره گر واقعه ای تاریخی است و عجیب این که خود گلستان هم این عکس هایش را از خاطر برده بود و طی این همه سال این عکس ها تنها در گنجه باقی مانده بودند.
هنگامه گلستان در مورد آن روزها و این تظاهرات به بی بی سی فارسی می گوید: "از انقلاب یاد گرفته بودیم که هر درخواستی که داشتیم جمع می شدیم در خیابان و شعار می دادیم. وقتی هم که مساله زنان پیش آمد، عین همین اتفاق افتاد: همه ریختند به خیابان و خواسته شان را برای حق زنان فریاد زدند. آن روزها تب انقلاب همه را گرفته بود و همه می ریختند در خیابان. این هم یکی از آنهاست."
گلستان می گوید نمی داند چطور این واقعه فراموش شده است: "وقتی تازگی ها این عکس ها را دوباره دیدم، به نظرم آمد تاریخی شده اند. خیلی از جوان ها اصلا نمی دانند چنین اتفاقی افتاده. این نسل خیلی از دیگر داستان های انقلاب را هم نمی داند. خود لباس زنان و فضا در این عکس ها جالب است و بخشی از تاریخ را نشان می دهد. فکر کردم نشان دادن آنها، حالا، سی و شش سال بعد جالب خواهد بود."
نمایشگاه گلستان مورد توجه قرار گرفته و بازتاب خوبی در نشریات بریتانیایی داشته است. برخی از آنها از وقوع چنین اتفاقی در ایران پس از انقلاب اظهار تعجب و بی اطلاعی کرده اند.
نمایشگاه گلستان، نمایشگاه کوچکی است و به دلیل کمبود جا شامل چند عکس محدود است (برخی عکس های دیگر به صورت اسلاید به نمایش در می آیند)، اما اهمیت آنها در ثبت - و حالا یادآوری- واقعه ای است که خلاف جریان رایج رسمی در تاریخ نگاری امروز ایران است.
در عکس های گلستان زنان مختلفی را می بینیم که اتفاقا از ظاهر آنها پیداست که از قشرهای مختلفی هستند و تنها قشر مرفه یا تحصیل کرده ایرانی را در برنمی گیرد.
در یکی از این عکس ها زنی بی حجاب با مشتی گره کرده بر روی یک مینی بوس ایستاده است و در کنار او یک روحانی دیده می شود. اینکه این روحانی هم در جهت حق و حقوق زنان حرکت می کند یا علیه آنها، سوالی است که عکس مطرح می کند و البته طبیعتاً بی جواب می گذارد، اما زاویه دید عکاس، که بخش بزرگی از عکس را به فضای آسمان- نماد آزادی- اختصاص داده و فضای پائین آن را به مشت های گره کرده، حالتی روحانی و آسمانی به آن می دهد، در حالی که مردی پشت به دوربین که بالاتر از دیگران ایستاده می تواند نمادی از تهدید هم باشد.
گلستان که ازسال ۱۳۵۳ تا ۱۳۶۳ به ثبت زندگی مردم ایران و به ویژه زنان و کودکان از دریچه دوربین مشغول بوده، می گوید این عکس ها در یک روز گرفته نشده اند و چند روز تظاهرات مختلف را نشان می دهند. تمام عکس های چاپ شده سیاه و سقید هستند، اما چند عکس رنگی هم در اسلایدها دیده می شود.
عکس ها در اندازه های نسبتاً بزرگی چاپ شده اند و این فرصت را به مخاطب می دهند تا در جزئیات عکس دقیق شود. برای مثال در عکسی که حجم انبوهی از تظاهرکنندگان را نشان می دهد، می توان در صورت این زنان و دختران دقت کرد؛ زنانی و دخترانی که به امید "آزادی" انقلاب کردند و حالا رفته رفته رگه های نومیدی را در چهره های آنها می توان تشخیص داد.
این نمایشگاه با کوریتوری آزاده فاتح راد (که درباره فمینیسم در ایران از سال ۱۹۰۹ تا به امروز تحقیق می کند) با همکاری رویال آکادمی هنر در لندن برپا شده، و در کنار آن یک سمینار هم با نام "چه وقت یک انقلاب آغاز می شود؟" برپا شده که بخش اول آن با حضور هنگامه گلستان، پروفسور رینا لوئیس (استاد مطالعات فرهنگی در کالج مد لندن) و سندرا شافر(هنرمند) برگزار شد و بخش دوم با حضور زیبا میرحسینی (دانشگاه مطالعات شرقی و آفریقایی لندن)،شهین نوایی (از بنیانگذاران سازمانی برای زنان) و نوشین فرهاد(هنرمند) روز نوزدهم سپتامبر برگزار شد.
در کنار این نمایشگاه یک فیلم مستند هم درباره این واقعه به نمایش گذاشته شده که در آن شرکت کنندگان در تظاهرات نظرات خود را درباره حجاب اجباری و حق و حقوق زنان با تماشاگر در میان می گذارند
۳۱ شهریور امسال، سی و پنجمین سالگرد شروع جنگ ایران و عراق است. گزارش حاضر، به مرور وقایع اصلی ۹۶ ماه نبرد زمینی ایران و عراق، در هفت مقطع مشخص از این جنگ میپردازد.
جنگ ایران و عراق، رسما از ۳۱ شهریور۱۳۵۹ آغاز شد، اما درگیریهای مرزی دو کشور از آغازهمان سال شروع شده بود.
این درگیریها در بهار و تابستان سال ۱۳۵۹ به اوج خود رسید. عمده درگیریها در مناطق مرزی استانهای کرمانشاه و ایلام و خوزستان متمرکز بود.
آغازحمله عراق و حد نهایی پیشروی آن (شهریور ۵۹ تا آبان ۶۰)
در آغاز جنگ، یک حمله ارتش عراق از جاده بصره به سمت خرمشهر با هدف اشغال خرمشهر و آبادان صورت گرفت و حمله دوم با هدف اشغال اهواز با استفاده از دو لشکر نهم زرهی و پنجم مکانیزه صورت گرفت. در غرب ایران هم پیشروی اصلی یگان های پیاده و زرهی عراق به سمت ارتفاعات بازی دراز در منطقه سرپل ذهاب بود که دو لشکر هشت پیاده و ششم زرهی عراق از سمت گیلان غرب و دشت ذهاب وارد خاک ایران شدند
حمله هوایی عراق به فرودگاههای اصلی ایران در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ همزمان با شروع پیشروی زمینی ۱۲ لشکر عراق به سوی شهرهای جنوبی و غربی ایران انجام شد. اشغال خرمشهر، یکی از بنادر اصلی ایران در اروندرود توسط ارتش عراق و محاصره آبادان، دیگر بندر مهم ایران در اروندرود، در همین دوره از جنگ روی داد.
مهمترین ویژگی نظامی این دوره دو حمله گسترده ارتش عراق در خوزستان است. یک حمله از جاده بصره به سمت خرمشهر با هدف اشغال خرمشهر و آبادان صورت گرفت؛ یعنی دو بندر اصلی ایران در دهانه اروند رود. خرمشهر بعد از سی و چند روز مقاومت اشغال شد و آبادان هم که حالت شبه جزیره دارد، به محاصره ارتش عراق در آمد.
حمله دوم با هدف اشغال اهواز با استفاده از دو لشکر نهم زرهی و پنجم مکانیزه صورت گرفت. لشکر پنجم از محور طلائیه و پادگان حمید تا ۱۵ کیلومتری اهواز پیشروی کرد. لشکر ۹ زرهی عراق هم ماموریت داشت تا از محور چزابه، بستان، سوسنگرد و حمیدیه عبور کند و در اهواز به لشکر پنجم ملحق شود. این دو لشکر با وجود آنکه یگان عمده ای از نیروهای ایرانی در برابر آنها نبود پس از رسیدن به دروازه های اهواز متوقف شدند.
در غرب ایران هم پیشروی اصلی یگان های پیاده و زرهی عراق به سمت ارتفاعات بازی دراز در منطقه سرپل ذهاب بود که دو لشکر هشت پیاده و ششم زرهی عراق از سمت گیلان غرب و دشت ذهاب وارد خاک ایران شدند و این دو لشکر در ارتفاعات استراتژیک بازی دراز به هم رسیدند. حد پیشروی ارتش عراق در غرب کشور در کل جریان جنگ در همین منطقه متوقف شد و منطقه اصلی درگیری بین نیروهای دو کشور، در جبهه جنوب یعنی جبهه اهواز، شلمچه، منطقه فکه و طلائیه و به سمت منطقه دهلران تا نزدیک ایلام بود.
در این دوره زمانی و هنگامی که نیروی زمینی ایران در موقعیت ضعیفی قرار داشت، نیروی هوایی ایران و هوانیروز در توقف پیشروی یگان های زمینی عراق نقش عمده ای داشتند. نیروی دریایی ایران نیز موفق شد یگان های دریایی عراق را به بندر ام القصر ودهانه خور عبد الله عقب براند.
توقف پیشروی عراق و تلاش های ناکام ایران (آبان ۵۹ تا مهر ۶۰)
پس لز پایان موج اول حملات عراق، نیروی زمینی ایران که برخی واحدهایش تازه به منطقه جنوب رسیده و از قطار پیاده شده و مستقر شده بودند، در سه عملیات متوالی تلاش کرد تا ارتش عراق را عقب براند ولی این سه عملیات تغییر جدی در آرایش دفاعی عراق ایجاد نکردند
ازآبان ۱۳۵۹ و پس از پایان موج اول حملات و پیشروی ارتش عراق، نیروی زمینی ارتش ایران در کنار ستاد جنگ های نامنظم و نیز نیروهای پراکنده مردمی و معدود نیروهای سپاه پاسداران، ضمن متوقف کردن پیشروی ارتش عراق تلاش کرد تا برخی اراضی اشغالی در شمال خوزستان را آزاد نماید.
نیروی زمینی ایران که برخی واحدهایش تازه به منطقه جنوب رسیده و از قطار پیاده شده و مستقر شده بودند، در سه عملیات متوالی تلاش کرد تا ارتش عراق را عقب براند ولی این سه عملیات تغییر جدی در آرایش دفاعی عراق ایجاد نکردند.
فرماندهان وقت نیروی زمینی ایران معتقدند این حملات اگر چه در آزاد سازی اراضی اشغالی ناکام بوده ولی باعث توقف موضع تهاجمی ارتش عراق و آرایش دفاعی گرفتن آن شده و جلوی پیشروی بیشتر ارتش عراق را گرفته است.
چهار حمله موفق ایران و آزاد سازی خرمشهر (مهر ۶۰ تا خرداد ۶۱)
در شهریور و مهر ۱۳۶۰، پس از انتخاب محسن رضایی به فرماندهی کل سپاه و سرهنگ صیاد شیرازی به فرماندهی نیروی زمینی ارتش، دوره جدیدی از همکاری ارتش و سپاه آغاز شد که نتیجه آن سه حمله بزرگ و موفق بود.
پیش از این سه حمله، در مهر ۱۳۶۰ و با طراحی هایی که از پیش صورت گرفته بود نیروی زمینی ایران با کمک برخی نیروهای سپاه موفق شده بود در عملیات ثامن الائمه، محاصره آبادان را بشکند و ارتش عراق را که در ابتدای جنگ با عبور از رودخانه کارون به ساحل شرقی آن در شمال آبادان رسیده بود به ساحل غربی این رودخانه عقب براند.
بزرگترین حمله موفق ایران، عملیات بیتالمقدس در اردیبهشت ۱۳۶۱ بود که در جریان آن، نیروهای ایران خرمشهر را در نبردی ۲۳ روزه آزاد کردند. نیروهای ایرانی در جریان این عملیات، به جای حمله مستقیم به یگان های عراقی، در یک ابتکار نظامی شبانه در منطقه ای دور افتاده در شمال خرمشهر شبانه از رودخانه کارون گذشتند و با رسیدن به جاده اهواز -خرمشهر، به سوی مرز بین المللی عراق پیشروی کردند
پس از آن نیز نیروهای ایرانی با طراحی و اجرای سه حمله بزرگ به سوی بازپسگیری خرمشهرحرکت کردند. این سه حمله بر اساس طرحریزی مشترک نیروی زمینی ارتش وسپاه پاسداران و ایجاد گردان های ادغامی از نیروهای آنها صورت گرفت.
اولین حمله بعد از شکست حصر آبادان، عملیات طریقالقدس در آذر ماه ۱۳۶۰ بود که در نتیجه آن، نیروهای ایرانی موفق شدند ضمن آزاد سازی شهر بستان، ارتباط بین یگان های عراقی در شمال و جنوب خوزستان را قطع کنند. این نیروها با عملیات طریق القدس، در واقع توانستند اولین گام را برای ایجاد شکاف بین یگان های منسجم و خطوط ارتباطی یکپارچه عراق در درون مناطق اشغالی ایران با موفقیت بردارند.
حمله موفق بعدی، عملیات فتحالمبین در فروردین ۱۳۶۱بود که به آزادسازی اراضی اطراف رود کرخه و منطقه عمومی اندیمشک در ۲۹۰ کیلومتری شمال خرمشهر منجر شد. علت انتخاب منطقه عمومی اندیمشک و غرب کرخه برای عملیات فتح المبین، تلاش برای انهدام حضور جدی یگان های عراقی در شمال خوزستان و نیز دور ساختن شهرهای دزفول و اندیمشک از خطوط استقراری عراقی هابود.
و سرانجام بزرگترین حمله موفق ایران، عملیات بیتالمقدس در اردیبهشت ۱۳۶۱ بود که در جریان آن، نیروهای ایران خرمشهر را در نبردی ۲۳ روزه آزاد کردند. نیروهای ایرانی در جریان این عملیات، به جای حمله مستقیم به یگان های عراقی، در یک ابتکار نظامی شبانه در منطقه ای دور افتاده در شمال خرمشهر شبانه از رودخانه کارون گذشتند و با رسیدن به جاده اهواز -خرمشهر، به سوی مرز بین المللی عراق پیشروی کردند. در پایان این عملیات، بخش عمده اراضی اشغال شده از سوی عراق آزاد شده و ایران در موقعیت نظامی، سیاسی و روانی برتری قرار گرفته بود.
چهار عملیات ناموفق ایران در خاک عراق (تیر ۶۱ تا اسفند ۶۳)
پس از آزاد سازی خرمشهر، نیروهای ایرانی با هدف تصرف مناطقی از عراق و یافتن دست برتر در مذاکرات احتمالی صلح، در کنار عملیات های متوسط و کوچک، چهار عملیات بزرگ را طراحی و اجرا کردند. هدف عمومی این چهار حمله رسیدن به شهر بصره مهمترین شهر جنوبی عراق و اشغال آن بود اگر چه هر یک هدف های تاکتیکی تری نیز داشتند. هیچ یک از این چهار حمله نیروهای ایرانی را به بصره نرساند.
نخستین حمله، عملیات رمضان در تیر۱۳۶۱ در شرق بصره بود که اولین عملیات بعد از آزادی خرمشهر محسوب می شد و قرار بود مقدمهای باشد برای ورود به خاک عراق. این عملیات که در شمال غربی خرمشهر و در منطقه عمومی شلمچه انجام شد ناموفق بود. نیروهای ایرانی نتوانستند از استحکامات لایه لایه عراق از جمله کانال تازه ایجاد شده ماهی عبور کنند.
پس از آزاد سازی خرمشهر، نیروهای ایرانی با هدف تصرف مناطقی از عراق و یافتن دست برتر در مذاکرات احتمالی صلح، در کنار عملیات های متوسط و کوچک، چهار عملیات بزرگ را طراحی و اجرا کردند. هدف عمومی این چهار حمله رسیدن به شهر بصره مهمترین شهر جنوبی عراق و اشغال آن بود اگر چه هر یک هدف های تاکتیکی تری نیز داشتند. هیچ یک از این چهار حمله نیروهای ایرانی را به بصره نرساند
فرماندهان ارشد ایرانی بعدها از جمله دلایل این شکست را، غرور حاصل از پیروزهای پی در پی و عدم شناسایی کافی از منطقه عملیاتی رمضان اعلام کردند. (خاطرات حسن باقری از فرماندهان ارشد سپاه، قسمت نهم مستند تلویزیونی "آخرین روزهای زمستان")
عملیات بزرگ دیگر خیبربود که در اسفند ۱۳۶۲ طراحی و اجراشد. پیش از عملیات خیبروبا شکست عملیات والفجرمقدماتی در بهمن ۱۳۶۱ و والفجر یک در تابستان ۱۳۶۲ و به دلیل بالا گرفتن اختلافات ارتش و سپاه، مقامات ارشد جمهوری اسلامی تصمیم گرفتند فرماندهی واحد جنگ را به اکبر هاشمی رفسنجانی محول کنند.
هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده جدید جنگ معتقد بود استراتژی جنگ جنگ تا پیروزی، استراتژی واقع بینانه و منطبق بر واقعیات صحنه رزم و توان نیروهای ایرانی و نیز توان دولت و کشور ایران در مقابل توان دولت و ارتش عراق نیست. بنابر این هاشمی رفسنجانی به این دیدگاه رسید که بهتر است نیروهای ایرانی یک نقطه مهم را از عراق تصرف کنند تا مقامات سیاسی و دیپلماتیک بتوانند از موضع بالا جنگ را پایان دهند.
بعد ها برخی از فرماندهان ارشد سپاه اعلام کردند که با این ایده هاشمی رفسنجانی موافق نبوده اند و در حالی که فرماندهان می گفته اند جنگ جنگ تا پیروزی، هاشمی رفسنجانی می گفته است جنگ جنگ تا یک پیروزی. (متن مذاکرات فرماندهان با هاشمی رفسنجانی در ضمایم خاطرات ۱۳۶۵ وی)
با چنین نگرشی عملیات خیبر در اسفند سال ۱۳۶۲درمنطقه مردابی هور العظیم انجام شد. هدف عملیات عبور ازرودخانه دجله در شمال بصره و رسیدن به جاده بصره - العماره - بغداد و پشت قرارگاه های اصلی دشمن بود.
اما عملیات خیبر که نخستین عملیات پس از تشدید اختلافات ارتش و سپاه بر سر شیوه رزم با ارتش عراق بود، به موفقیتی راهبردی یعنی به خطر انداختن بصره منجر نشد. فرماندهان ارتش ایران معتقد به رزم کلاسیک و به کارگیری آتش توپخانه، پیشروی یگان های زرهی و سپس نیروهای پیاده بودند ولی فرماندهان سپاه معتقد بودند به دلیل برتری تناسبی ارتش عراق در تعداد توپخانه، ادوات زرهی و نیروی پیاده؛ امکان حمله کلاسیک یا تک جبهه ای موفق به ارتش عراق وجود ندارد.
هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده جدید جنگ معتقد بود استراتژی جنگ جنگ تا پیروزی، استراتژی واقع بینانه و منطبق بر واقعیات صحنه رزم و توان نیروهای ایرانی و نیز توان دولت و کشور ایران در مقابل توان دولت و ارتش عراق نیست. بنابر این هاشمی رفسنجانی به این دیدگاه رسید که بهتر است نیروهای ایرانی یک نقطه مهم را از عراق تصرف کنند تا مقامات سیاسی و دیپلماتیک بتوانند از موضع بالا جنگ را پایان دهند
نتیجه آنکه عملیات خیبر با دو قرارگاه جداگانه و مستقل از سوی ارتش و سپاه انجام شد اما پس از عدم موفقیت تک جبهه ای نیروی زمینی ارتش، نیروهای سپاه نیز- که از حمایت لجستیک هوانیروز ارتش برخوردار بودند -در الحاق بین یگان های خود ناکام ماندند و اهداف عملیات به طورکامل محقق نشد. موضوعی که فرماندهان ارشد سپاه برخی از آن به عنوان شکست و برخی به عنوان عدم الفتح نام می برند. (گفتگوی سرلشکر غلامعلی رشید جانشین ستاد کل نیروهای مسلح با فصلنامه نگین، شماره ۴۳ سال ۱۳۹۱)
در واقع این عملیات اگرچه منجر به تصرف جزایر مجنون شد، ولی در هدف نهایی یعنی خروج از جزایر مجنون در منطقه طلاییه و پاسگاه زید و نیز عبور از جاده بصره-العماره و تصرف قرارگاه های اصلی یگان های عراق در منطقه نشوه ناکام ماند.
عملیات بعدی عملیات بدر بود که در اسفند ۱۳۶۳ انجام شد. این حمله توسط لشکرهای سپاه، برای تصرف باقیمانده جزایر مجنون و جبران ناکامی های عملیات خیبر انجام شد که این عملیات هم با موفقیت همراه نشد.
نبرد زمینی از تابستان ۱۳۶۱ تا زمستان ۱۳۶۴ با رشته عملیاتها یی ناموفق از سوی نیروهای ایرانی پی گیری شد، اگر چه عراق نیز قادر به هجوم موفق نشد.
پیروزی بزرگ ایران در عبور از اروند و تصرف فاو (بهمن ۶۴)
پس از انجام چهار عملیات بزرگ ناموفق یا نیمه موفق برای رسیدن به شرق و شمال بصره، ایران در سال ۱۳۶۴ و در یک عملیات غافلگیرانه تصمیم گرفت حالا که نمیتواند بصره را تصرف کند، فاو در جنوبی ترین نقطه عراق و در ساحل شمالی خلیج فارس را به اشغال خود درآورد.
در بهمن ۱۳۶۴ نیروهای ایران در یکی از کمنظیرترین عملیاتها در تاریخ جنگهای کلاسیک، از عرض اروند رود (شط العرب) عبور کردند و فاو را به تصرف خود درآوردند. به لحاظ نظامی، عملیات کمنظیری بود و برای نخستین بار ایران پس از گذشت ۵ سال از جنگ موفق شد یک شهر عراق را اشغال کند. اما به لحاظ جایگاه راهبردی عملیات در سرنوشت جنگ معلوم شد که این عملیات هم نتوانست تحول سرنوشت سازی باشد که ایران در پی انجام آن و خلع اراده ارتش عراق برای ادامه جنگ بود.
در بهمن ۱۳۶۴ نیروهای ایران در یکی از کمنظیرترین عملیاتها در تاریخ جنگهای کلاسیک، از عرض اروند رود (شط العرب) عبور کردند و فاو را به تصرف خود درآوردند. به لحاظ نظامی، عملیات کمنظیری بود و برای نخستین بار ایران پس از گذشت ۵ سال از جنگ موفق شد یک شهر عراق را اشغال کند
در نبرد فاو که ۷۵ روز به طول انجامید، عراق پاتک های متعددی از جمله با شرکت لشکرهای زبده گارد جمهوری عراق را برای بازپسگیری فاو و سایر مناطق اشغال شده انجام داد. در این پاتک ها عراق از حجم سنگین پشتیبانی هوایی در نبرد زمینی استفاده کرد اما در آن مقطع در بازپس گیری فاو ناکام ماند.
تصرف فاو تغییری مهم در اوضاع جنگ به ضرر عراق بود. مسئولان جمهوری اسلامی ایران معتقدند بعد از تصرف فاو متحدین جهانی و منطقهای صدام حسین، به این نتیجه رسیدند که باید به هر صورت ممکن مانع پیروزی ایران در جنگ شوند. (مجموعه مقالات عملیات والفجر هشت، فصلنامه نگین، شماره ۴۸، سال ۱۳۹۳)
نبردهای شرق بصره در خونین ترین ماه جنگ (زمستان ۶۵)
عراق پس از ناکامی در بازپس گیری فاو، با افزایش تعداد یگان های رزمی خود و نیروهای در حال خدمت در این یگان ها، استراتژی دفاع متحرک را در پیش گرفت. این شیوه از حمله در فاصله بهار ۱۳۶۵ تا پاییز همان سال ادامه یافت.
مبنای استراتژی دفاع متحرک حمله از محورها و جبهه های مختلف به نیروهای ایرانی بود با این استدلال که ایران بعد از اشغال فاو و جزیره مجنون، قادر به آزاد سازی یگان های دفاعی خود در این مناطق نیست بنابر این اگر در جبهه های دیگر با حمله عراق روبهرو شود قادر به دفاع موثر نخواهد بود. این استراتژی به طور موقت جواب داد و عراق در اردیبهشت سال ۱۳۶۵ موفق شد شهر مهران در استان ایلام را اشغال کند اما نیروهای ایرانی در فاصله ای کوتاه در تیر ماه همان سال و در عملیات کربلای یک آن را پس گرفتند.
با فرارسیدن زمستان۱۳۶۵، ایران عملیات سرنوشت سازی را که در پی آن بود انجام داد. این عملیات کربلای چهار نام داشت که از سوی سپاه پاسداران و نیروهای مردمی تحت امر آن انجام شد. هدف عملیات، عبور از اروند رود در ابوالخصیب در شمال خرمشهر وجزیره مینو در آبادان و رسیدن نیروهای ایرانی به نخلستان های جنوب بصره و ملحق شدن نیروهای ایرانی مستقر در جبهه فاو به آنها و حرکت مشترک آنها به سوی بصره بود.
این عملیات که بنابر شواهد و قراین موجود لو رفته بود، به شکستی سنگین برای نیروهای ایرانی تبدیل شد و چندین هزارتن از آنها کشته شدند که البته آمار این تلفات از ۵ هزار نفر تا بیش از ۱۲ هزار نفر اعلام شده است.
با وجود شکست عملیات کربلای چهار، فرماندهان ایرانی تصمیم گرفتنددر فاصله دو هفته پس از آن و در جبهه شلمچه، یعنی چندین کیلومتر بالاتر از محل عملیات شکست خورده کربلای چهار، حمله دیگری را طراحی و اجرا کنند. استدلال فرماندهان ارشد ایرانی این بود که عراق سالیانه در انتظار یک حمله بزرگ از سوی ایران است و پس از شکست کربلای چهار انتظار حمله دیگری ندارد و در صورت حمله مجدد ایرانیها غافلگیر خواهد شد
با وجود شکست عملیات کربلای چهار، فرماندهان ایرانی تصمیم گرفتنددر فاصله دو هفته پس از آن و در جبهه شلمچه، یعنی چندین کیلومتر بالاتر از محل عملیات شکست خورده کربلای چهار، حمله دیگری را طراحی و اجرا کنند. ( مجموعه مقالات عملیات کربلای پنج، فصلنامه نگین، شماره ۴۷، سال ۱۳۹۲). استدلال فرماندهان ارشد ایرانی این بود که عراق سالیانه در انتظار یک حمله بزرگ از سوی ایران است و پس از شکست کربلای چهار انتظار حمله دیگری ندارد و در صورت حمله مجدد ایرانی ها غافلگیر خواهد شد.
عملیات کربلای پنج که حمله به مستحکم ترین استحکامات دفاعی عراق در شرق بصره محسوب می شد، مستلزم عبور از آب گرفتگی های مصنوعی بزرگ و خاکریزهای چند لایه ای بود که ارتش عراق به عنوان بخشی از استحکامات دفاعی خود ایجاد کرده بود. (بررسی استحکامات و موانع دفاعی عملیات کربلای ۵، امیر چیذری، فصلنامه نگین، شماره ۴۹، سال ۹۳)
نیروهای ایرانی با شکستن خطوط دفاعی عراق در ساعات اول حمله موفق شدند با تصرف استحکاماتی که پنج ضلعی نام گرفته بود و نیز با عبور از کانال ماهی به غرب آن برسند اما پیشروی بیشتر با به میدان آمدن ۱۱۰ تیپ عراقی بویژه تمرکز یگان های زرهی عراق ممکن نشد و اهداف نهایی عملیات یعنی رسیدن به شهرک تنومه در حومه بصره ممکن نشد اگر چه ارتش عراق با این شکست خطر واقعی از دست دادن بصره را حس کرد و بخش عمده ای از توان نظامی آن در این عملیات آسیب دید.
در این عملیات شدید ترین نبرد زمینی و زرهی تاریخ هشت ساله جنگ بین ایران و عراق رخ داد و دو عملیات کربلای چهار و پنج دی ماه ۱۳۶۵ را به خونین ترین ماه جنگ برای ایران تبدیل کردند.
از زمستان ۱۳۶۵ تا زمستان ۱۳۶۶ نوعی حالت قفل شدگی بین ارتش های ایران و عراق وجود داشت و هیچ یک از طرفین موفق به کسب موفقیت عمده ای نشدند. فرماندهان سپاه پاسداران برای عبور از این مشکل به این ایده رسیدند که با گشایش جبهه جدید در منطقه کردستان علیه ارتش عراق و با هدف عمومی نزدیک شدن به شهر سلیمانیه عراق و سد های دربندی خان و دوکان، باعث انتقال نیروهای عراقی از جنوب به شمال شده و فشار و تمرکز قوای عراق در جبهه های جنوب را خواهند شکست.
با وجود پیروزی های اولیه و محدود ایران در جبهه کردستان از جمله در منطقه حلبچه و حتی رسیدن نیروهای ایرانی به دریاچه سد دربندی خان در زمستان ۱۳۶۶، این استراتژی جدید در نهایت منجر به انتقال نیروهای عراقی از جنوب به شمال نشد. بدتر آنکه هنگامی که عراق در آغاز بهار ۱۳۶۷ حملات زنجیره ای و سنگین خود درجنوب را آغاز کرد ایران به سرعت و با عجله مجبور به انتقال مجدد نیروهای خود از کردستان به جنوب شد
با وجود پیروزی های اولیه و محدود ایران در جبهه کردستان از جمله در منطقه حلبچه و حتی رسیدن نیروهای ایرانی به دریاچه سد دربندی خان در زمستان ۱۳۶۶، این استراتژی جدید در نهایت منجر به انتقال نیروهای عراقی از جنوب به شمال نشد. بدتر آنکه هنگامی که عراق در آغاز بهار ۱۳۶۷ حملات زنجیره ای و سنگین خود درجنوب را آغاز کرد ایران به سرعت و با عجله مجبور به انتقال مجدد نیروهای خود از کردستان به جنوب شد.
سقوط فاو و شکست های ایران در ۱۲۰ روز پایانی جنگ
از بیست و هشتم فروردین ۱۳۶۷تا هنگام پایان جنگ در مرداد ۱۳۶۷، طی چهار ماه عراق موفق شد ضمن بازپس گیری فاو، سلسله شکست هایی را بر نیروهای ایرانی تحمیل کند. (نگاه کنید به خاطرات سال ۱۳۶۷ اکبر هاشمی رفسنجانی)
حمله عراق در جبهه فاو در بیست و هشتم فروردین ۱۳۶۷ با هدف باز پس گیری این شهر شروع شد. عراق در این حملات با استفاده گسترده از سلاحهای شیمیایی و بمباران هوایی و حملات شدید توپخانه، در بیست و چهار ساعت فاو را پس گرفت. درهمین دوره زمانی، جنگ شهرها یا جنگ موشکی بین ایران و عراق بار دیگر اوج گرفت.
عراق حملات موشکی را به ایران که از ابتدای جنگ شروع کرده بود و در سالهای ۶۳ تا ۶۵ افزایش داده بود، در سال ۶۷ به اوج خود رساند وشهرهای ایران بویژه تهران را بیش از پیش هدف قرارداد. جنگ موشکی و جنگ شهرها به لحاظ روانی باعث حمله عراق به پشت جبهه ایران، یعنی مردم غیر نظامی شد.
۳۸ روز پس از حمله فاو، در چهارم خرداد ۱۳۶۷ نیز عراق تک دیگری را در جبهه شلمچه آغاز کرد و تمامی مناطق تصرف شده از سوی ایران در عملیات کربلای پنج را پس گرفت.
یک ماه پس از سقوط جبهه ایران در شلمچه، عراق با حمله در منطقه هور العظیم، جزایر مجنون را نیزاز ایران پس گرفت و سپس حمله دیگری را در منطقه عمومی موسیان و دهلران در جنوب ایلام را با موفقیت اجرا کرد.
هزچند ایران در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را برای پایان دادن به جنگ پذیرفت، اما گستردهترین پیشروی ارتش عراق در تاریخ هشتساله جنگ در عملیاتی به نام توکلنا علی الله شروع شد و ارتش عراق در مرداد ۱۳۶۷ به جاده اهواز - خرمشهر رسید و شهر اهواز در خطر محاصره قرار گرفت
با وجود آنکه ایران در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را برای پایان دادن به جنگ پذیرفت، اما گستردهترین پیشروی ارتش عراق در تاریخ هشتساله جنگ در عملیاتی به نام توکلنا علی الله شروع شد و ارتش عراق در مرداد ۱۳۶۷ به جاده اهواز - خرمشهر رسید و شهر اهواز در خطر محاصره قرار گرفت.
عراق در این مرحله، با به اسارات درآوردن هزاران تن موفق شد توازن تعداد اسرا را، که پیش از آن به به شدت نفع ایران بود، تغییر دهد. با وجود این، ضدحملههای مجدد و موفق نیروهای ایران برای عقب راندن نیروهای عراق به مرزهای بینالمللی آغاز شد و سرانجام در ۲۹مرداد ۱۳۶۷ ترک مخاصمه بین طرفین و پس از هشت سال جنگ برقرار شد.
این جنگ در حالی به پایان رسید که ارتش عراق، در هدف عمومی خود از حمله سال ۱۳۵۹ یعنی اشغال مناطق مشخصی از خاک ایران بهویژه در خوزستان ناکام مانده بود. هرچند از سوی دیگر، ایران نیز که از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۶۵ در موضع تهاجمی قرار گرفته بود، در سال پایانی جنگ یعنی ۱۳۶۷ در موضع تدافعی قرار گرفت و شکست های سنگینی را متحمل شد.
ایبوگین....ایبوگین چیست....اثرات ایبوگین کدامند.....همه چیز در مورد ایبوگین؟؟؟؟
فاوت تریپ سایکدلیک سیلوسایبین با
ایبوگین Ibogaine's Psychedelic Effects
ایبوگین که به عنوان مشهورترین و رایج
ترین داروی ترک اعتیاد مواد مخدر و محرک در دنیا شناخته می شود.ایبوگین دارای یک
هسته تریپتامینی و از گروه الکالیوئید های ایندول است
ایبوگین از درختاتی به نام Tabernanthe iboga, گرفته می شود که از خانواده گیاهان خرزهره یان Apocynaceae و از دسته گیاهان Voacanga
africana است
درختان گرمسیری گروه افریکن وکانژین
دارای الکالوئید های جادویی بسیاری هستند بطوری که تحقیقات جدید نشان داده است که
گروهی از این درختان می توانند در درمان الزایمر بسیار موثر باشند
بیشترین مقدار ایبوگین در گیاه Tabernanthe iboga تابِمانته ایبوگا است که این گیاه فقط در افریقا می روید
اقوام Bwiti در افریقا از از ریشه و پوست درخت Tabernanthe iboga تابِمانته ایبوگا در مراسم های مذهبی خاص برای درمان بیماران
استفاده می کنند
این افرادی بعد از مصرف به یک سفر
سایکدلیک می روند که ابتدا با یک سری توهمات بینایی شروع و بعد شخص به یک حالت
خلسه و ارامش درونی می رود
تریپ سایکدلیک با ایبوگین از بسیار ی
جهات مشابه با تریپ سایلوسبین است اما چندین تفاوت عمده در ان دیده می شود
ایبوگین یک اگونیست برای گیرنده های 5
هیدورکسی تریپتامین ( 5-HT 2A receptor
) اما خواص
دیگری هم دارد که سایلوسبین فاقد ان است
با توجه یه اینکه مقالات زیادی درباره
ترک اعتیاد مواد به مواد مخدر و محرک های مثل کوکائین با یک دوز ایبوگین خوانده
بودم بلاخره توانستم مقداری از انرا برای ترک دادن معتادان به ایران بیاورم و
ابتدا خودم یک تجربه شخصی با ان را انجام دادم
اثر ایبوگین سریعتر از سیلوسبین بود
در زمان شروع اثرات شخص فاقد اضطراب زیاد همانند سیلوسبین است و زودتر به خواب می
رود
توهمات بینایی با ایبوگین اصلا مشابه
با سیلوسبین نیست و بیشتر یک اعوعاج بصری است
از لحاظ علمی ایبوگین علاوه بر افزایش
میزان سروتونین مغز به عنوان یک ماده منع کننده NMDA و یک ماده اگونیست گیرنده کاپا هم عمل
می کند این مسله باعث شده است با استفاده از ایبوگین علاوه بر ترک مواد محرک مثل
کوکائین ما بتوانیم از ان برای ترک و درمان اعتیاد به هروئین تریاک متادون و مواد
مخدر افیونی و هم استفاده کنیم
مهمترین اثرا ایبوگین که مشابه با
سیلوسبین است در درمان افسردگی است زیرا روانگردان ایبوگین علاوه بر اثر بر روی
گیرنده 5 هیدورکسی تریپتامین با اثر بر روی گیرنده کاپا مورفین تغییرات بهتر و
سریعتری را در شخصیت افراد ایجاد می کند
به زبان ساده تر فرق ایبوگین با
سایلوسیبین عبارت است از
ایبوگین ----اثرات مشابه با سروتونین
دارد
ایبوگین یک انتاگونیست گیرنده NMDA است
ایبوگین یک اگونیست گیرنده کاپا است
سایلوسیبین فقط اثراتی مشابه با
سروتونین دارد
تفاوت تریپ سایکدلیک سایلوسیبین با
ایبوگین
زیرنویس
در درمان با داروهای سایکدلیک با
افزایش ناگهانی میزان سروتونین در مغز یک تریپ توهمی (تریپ سایکدلیک ) ایجاد می
شود
این مسافرت توهمی با استفاده از هر
نوع ترکیبات تریپتامین گیاهی یا شیمیایی هم دیده می شود و این توهم در شروع مصرف
ایبوگین و. سایلوسیبین جزء لازمی برای درمان اعتیاد و از بین افسردگی و تغییر
شخصیت بیمار است زیرا ورود ناگهانی میزان زیادی ماده مشابه با سروتونین (5
هیدروکسی تریپتامین ) به مغز ابتدا حالت های اضطراب و بعد
سرخوشی و توهم می دهد و در ادامه با افزایش تدریجی سروتونین در مغز سروتونین حاکم
قادر به کنترل سیستم دوپامینرژیک و تغییر مسیر ان از مرکز لذت (هسته اکومبنس )به
مراکز با لاتر در قشر پیش از پبشانی PFC می باشد افزایش فعالیت در قشر پیش از
پیشانی (پره فرونتال کورتکس ) باعث ایجاد تغییرات شخصیتی بیمار به سمت ایجاد یک
شخصیت نو با افکاری عقلایی و متفکر می شود
Ibogaine's Psychedelic Effects
Voacanga Africana, un remède contre Alzheimer ... - Afrik.
Ibogaine - Wikipedia, the free encyclopedia
Yantra
08-27-2014, 05:14 PM
عملکرد قدرتمند و هوشمنداﻧﮥ ایبوگائین
بر روی گیرندهﻫﺎی مغزی بسیار منحصر به فرد بوده و روح بزرگ و دربرگیرندﮤ گیاه آن
ماﻳﮥ اعجاب، تحسین و ستایش است. شخصاً فردی را ﻣﻰشناسم که بعد از حدود ۲۵ سال
اعتیاد به هروئین و بارها اقدام به ترک ناموفق، با یک بار مصرف ایبوگائین برای
همیشه مصرف هروئین را کنار گذاشته است. از اینکه مطلع شدم شما نیز از این ترکیب
برای درمان بیماران خود استفاده کردهﺍید بسیار خوشحال هستم و از این بابت به شما
تبریک ﻣﻰگویم. مایل هستم بدانم آیا دیگر همکاران شما نیز در داخل کشور از
ایبوگائین استفاده ﻣﻰکنند؟
DR.YAZDANNIAZ
08-27-2014, 07:14 PM
سلام
متاسفانه هیچ پزشکی در ایران ایبوگین
را نمی شناسد و ایبوگین در ایران مهجور است
من هم فقط بیمارانی را برای درمان با
ایبوگین انتخاب می کنم که اگاهی لازم را داشته باشند در ابتدای کار با ایبوگین همه
می امدند و با زاری و درخواست می خواستند که راهی برای درمان اعتیاد به انها نشان
دهم بیمارانی که چندین ماده مخدر را با هم همزمان استفاده می کردند اما وقتی به
انها می گفتم که با استفاده از این ماده دچار توهم مشابه با مرگ می شوند و فکر می
کنند مرده اند (توهم نزدیک به مرگ ) و برون فکنی می کنند از ترس پا به فرار می
گذاشتند برای همین با توجه به مقدار کمی ایبوگین که دارم فقط انرا برای ترک اعتیاد
عده ای خاص و VIP
بکار می برL من بسیار متاسفم مردم ایران برای
درمان اعتیاد از هر داروی ماهواره ای استفاده می کنند و هیچکس در ایران برای اثرات
درمانی ایبوگین ارزشی قائل نیست و همه راه ها برای درمان اعتیاد در ایران به
متادون ختم می شود
MindControl
08-27-2014, 09:34 PM
خیلی خوشحال میشوم اگر بیشتر راجع به
سایکدلیکتراپپی توضیح از تجربیاتتان و آیا تا بحال با ماده ای دیگر کاری کرده اید؟
آیا ایبوگین را در دوز کم و تدریجی به
بیماران میدهید یا یکجا ؟
DR.YAZDANNIAZ
08-28-2014, 09:25 AM
مبانی اولیه سایکدلیک تراپی (قسمت
اول ) Manifesting Minds: Psychedelic
Therapy
درمان سایکدلیک با داروهای سایکدلیک
قدمتی به اندازه زندگی بشر دارد اما امروزه این درمان ناشناخته و کمی عجیب به نظر
می اید .
سوالاتی که باید پاسخ داده شود .
چطور می توان با استفاده از یک ماده
مخدر روانگردان بیماری روانی را در انسان معالجه کرد
برای اولین بار من به زبان بسیار ساده
و قابل فهم برای دوستداران این درمان شرح می دهم
فکر چیست .و ما چگونه فکر می کنیم و
اثر افکار انسان بر روی شخصیت او چگونه است ؟
فکر چیست
فکر یک فعالیت مغزی(ذهنی ) در انسان
است که انسان با استفاده از حافظه و درک محرکات محیطی و شناخت محیط پیرامون خود و
تجربیات و قضاوت و استدالال در باره انها به یک راه حل و تحلیل درباره مسائل می
رسد .
تفکر چیست :
زمانی که افکار انسان به صورت هدفمند
درباره مسله ای فکر می کند به ان تفکر می کنند
رابطه شناخت با تفکر انسان ؟
شناخت پایه اصلی ایجاد تفکر در انسان
است کسی که شناخت درستی از پیرامون خود و مسائل ندارد دچار یک تفکر غلط می شود و
تفکر غلط بر روی رفتار و شخصیت او اثر می گذارد
اساس تفکرات انسان بر پایه شناخت او
است ؟
اما شناخت چیست ؟ Cognition
شناخت پردازش اطلاعات در مغز انسان
است
زمانی که ما متولد می شویم مغز ما با
استفاده از حواس پنجگانه شروع به توجه به محیط اطراف خود می کند و با دریافت
اطلاعات از محیط پیرامون و تجاربی که بدست می اورد انها را در حافظه ذخیره می کند.
بعدها انسان با توجه به شناخت بدست
امده مشکلات و مسائل زندگی را تجزیه و تحلیل و استدلال کرده و راه حل منطقی را
پیدا می کند
هر چقدر انسان از کودکی به محیط اطراف
خود با توجه بیشتری بر خورد کرده و اطلاعات بیشتری را به همراه تجارب بدست امده
زیادتری را به صورت طبقه بندی شده در حافظه ذخیره کند .
بعد ها می تواند با استفاده از به یاد
اوری انها و استدالال و قضاوت بر پایه ان اطلاعات می تواند در حل مشکلات و مسائل
زندگی بهتر و درست تر فکر و تفکر نموده و این تفکرات درست و صحیع می تواند بر روی
شخصیت و رفتار انسان نیز اثر گذاشته و او دارای شخصیتی سالمتر و کاملتر و رفتاری
درست تر است
مغز انسان کامپیوتر است و شناخت
برنامه نرم افزای ویندوز
اگر مغز را یک کامپیوتر تصور کنیم
شناخت برنامه ای است که انرا به راه می اندازد حالا بیاید تصور کنیم شما از اخرین
نسخه ویندوز استفاده کنیم و دیگری از قدیمترین نسخه ان چه اتفاقی می افتد .
شخصی که دارای بالاترین نسخه نرم
افزای ویندوز در مغز خود است بهتر و سریعتر تصمیم می گیرد و احتمال اشتباه او در
حل مسائل زندگی کمتر است زیرا دارای داده ها و اطلاعات بیشتری است و گنجایش حافظه
او بیشتر و سرعت پردازش مغز او سریعتر است
روش سایکدلیک تراپی برای درمان و ترک
اعتیاد به مواد مخدر و محرک چیست
استفاده از مواد روانگردان گیاهی و یا
شیمیایی برای افزایش ناگهانی سروتونین در مغز انسان برای ترک و درمان اعتیاد را
روش سایکدلیک تراپی می گویند
این روش از ابتدای خلقت بشر و از زمان
قوم مایا در بین سرخپوستان برای درمان بیمار های روحی و روانی رایج بوده است
داروهای رایج برای درمان سایکدلیک
تراپی بیشتر ترکیبات تریپتامین (سیلوسبین ) و ارگوت (ال اس دی ) و منع کننده های
منوامینواکسیداز (هارمین و هارمالین ) .و مسکالین و کتامین (روانگردانهای انسیوژن
)است
من در ایران ابتدا از ترکیبات
سیلوسبین با ترکیبات Furanoeudesma-1,3-diene
که در صمغ مر است به همراه روانگردان
اینسنسول استات موجود درکندر استفاده می کنم
البته لیست داروهای که برای درمان
سیکدلیک استفاده می شود بسیار زیاد است و همه انها بر روی گیرنده 5 هیدروکسی
تریپتامین 2 ا اثر اگونیستی دارند
اساس درمان افزایش سروتونین در مغز و
تحریک گیرنده کاپا مورفین است
در این روش بجای استفاده از داروی های
رایج ضد افسردگی طبی که بامنع انزیم منو امینو اکسیداز در ظرف دو هفته باعث افزایش
میزان سروتونین در مغز می شوند ما با استفاده از گیاهان و داروهای روانگردان میزان
سروتونین در مغز را به طور ناگهانی افزایش می دهیم این روش همانند ان است که شما
بشکه ای از سروتونین را به یک باره در مغز بیمار تزریق کنید
ایبوگین که به عنوان مشهورترین و رایج
ترین داروی ترک اعتیاد مواد مخدر و محرک در دنیا شناخته می شود چیزی جز همان
سروتونین (5هیدروکسی تریپتامین ) نیست
این مسله در مورد سایلوسایبین هم صدق
می کند تنها تفاوت عملکرد بین انها در این است که ایبوگین علاوه بر افزایش میزان
سروتونین مغز به عنوان یک ماده منع کننده NMDA و یک ماده اگونیست گیرنده کاپا هم عمل
می کند این مسله باعث شده است با استفاده از ایبوگین علاوه بر ترک مواد محرک مثل
کوکائین ما بتوانیم از ان برای ترک و درمان اعتیاد به هروئین تریاک متادون و مواد
مخدر افیونی هم استفاده کنیم
اسکیما تراپی Schema Therapy
به روش سایکدلیک با سیلوسایبین برای
درمان و ترک اعتیاد محرک کریستال متامفتامین (شیشه )
CBT در ترک و
درمان اعتیاد به محرک کریستال متامفتامین (شیشه ) در ایران از موفقیت زیادی
برخوردار نبوده است یک سال قبل برای اولین بار در ایران برای درمان و ترک اعتیاد
به شیشه از روش سایکدلیک با استفاده از سیلوسایبین بیماری تحت درمان قرار گرفت با
توچه به فالوآپ بیمار بعد از یک سال و فقدان هر گونه لغزش و بازگشت به اعتیاد این
روش مورد بررسی و نقد قرار می گیرد
تاریخچه بیمار
بیمار فرد 30 ساله مرد که به مدت 8
سال ماده مخدر متامفتامین مصرف می کرده است که در این اواخر میزان مصرف بیمار به
نیم گرم رسیده بود در تاریخچه بیمار مادر او دچار بیماری اسکیزوفرنی بود بیمار
دارای یک برادر کوچکتر بود و دارای اعتقادات مذهبی محکمی بود .
شرح درمان
ابتدا به بیمار 10 میلی گرم ایندرال
خوراکی داده شد و سپس یکIV
لاین جهت KVO گرفته شد به بیمار زیر مونیتورینگ
پالس اکسیمتر و EKG مقدار5 گرم سیلوسایبین به صورت خوراکی
داده شد
در ساعت اول بیمار دچار حملات پانیک و
ترس شد که به راحتی انرا تحمل کرد و استفاده از میدازولام IV لازم نشد
بعد از 2 ساعت مونیتورینگ بیمار قطع
شد و بیمار در یک اطاق فاقد نور زیاد و صدا و تحریکات خارجی تحت مراقبت قرار گرفت
و بعد از 6 ساعت مرخص شد
بیمار تحت درمان های روانشناختی Cognitive behavioral therapy به مدت 4 هفته قرار گرفت در این مدت
بیه بیمار روزانه 1 گرم مر خوراکی داده شد و بعد از ان هر هفته با درمانگر خود
جلسات درمان های روانشناختی داشت و بعد از 3 ماه این جلسات محدود به تماس های
تلفنی شد و پیگیری وضعیت بیمار تا یک سال نشان از عدم لغزش و درمان کامل اعتیاد به
ماده محرک متامفتامین (شیشه ) دارد و تاکنون بعد از یک سال در بیمار
اثار لغزش و بازگشت به اعتیاد مشاهده نشده است
بحث
طرح واره درمانی یا اسکیما تراپی یک
روش درمانی است که ابتدا توسط یانگ مطرح شد اما اولین بار توسط Dr. Jeffrey E برای درمان اختلالات شخصتی بکار رفت اما استفاده از این روش در
درمان اعتیاد به متامفتامین (شیشه ) با استفاده از تک دوز داروی
سیلوسایبین شاید برای اولین بار در جهان در ایران انجام شده است درست است که
اسکیما تراپی بر پایه روش های درمان های روانشناختی CBT است اما استفاده از سیلوسایبین به
خصوص در معتادان به شیشه که دچار اختلالات روانی هستند و یا نسبت به درمان های
رونشناختی مقاوم هستند بعد از یک بار استفاده از سیلوسایبین به همراه درمان های CBT کوتاه
مدت می تواند بسیار سودمند و مفید باشد
توجه هم ایبوگین هم سیلوسبین را می
توان به صورت تک دوز هم به صورت دوزهای کم و طولانی داده شود